Preskočiť na obsah

Osem najčastejších mýtov o vlasoch.

    5. Ak opláchnete vlasy po umytí ľadovou vodou, budú lesklejšie.

             Pravda:

    Možno vás to preberie, ale ani hektolitre ľadovej vody neurobia vlasy lesklejšími. Po umytí vlasov používajte kondicionér, a pri konečnej úprave vlasov fixačné prípravky s nízkym stupňom fixácie.

    oplachovanie vlasov

    6. Farbenie vlasov poškodzuje vlasy najviac.

             Pravda:

    Dnešné produkty, ktoré používaju profi salóny sú natoľko šetrné, že vlasy neoslabujú. V skutočnosti, niektoré obsahujú špeciálne kondicionéry, vďaka ktorým sa stanú vlasy ľahšie upraviteľné než boli pred farbením. Ťažko to očakávať pri farbení za 10 euro.  Je však rozumné poradiť sa so svojím kaderníkom pred akýmkoľvek trvalým zásahom do vlasov alebo vlasovej pokožky. O FARBENÍ VLASOV, O FARBÁCH NA VLASY.

    trvácne farby

    7. Pomocou správnych prípravkov si môžete zaceliť rozštiepené konce.

             Pravda:

    Keď sú už raz rozštiepené, nič im nepomôže. Jediné, čo môžete urobiť je odstrihnúť ich. Kaderník celebrit Jimmy Paul odporúča: „Ak chcete, aby boli  rozštiepené konce menej viditeľné, používajte prípravky obsahujúce včelí vosk. Dočasne končeky spoja a vlasy sú jemnejšie a ľahšie upraviteľné.

    chem_damaged_hair-2

    8. Je dobré si každý deň s troma ťahmi vlasy prekefovať.

             Pravda:

              Vlasy si češte alebo kefujte,  len ak si ich upravujete do účesu. Česanie a kefovanie vlasy vytrháva z korienkov a prerieďuje ich individuálnu hustotu.

    kefa_na _vlasy
    Pages: 1 2