Preskočiť na obsah

Slnečná rada – prípravky na vlasy

    Mnohí z nás venujú svoju pozornosť na dovolenke hlavne pokožke. Ale čo vlasy? Nezabúdame na ne?

    Niektorí úplne a niekto použije aspoň klobúčik, či šatku. Ale aj vlasom by sme sa venovať tak ako pokožke. Hlavne kvôli tomu, že slnko a voda vytvára prirodzený peroxid vodíka a ten nám nielen vyťahuje našu farbu, ale zároveň aj maximálne dehydruje vlas.
    V tomto období viacero kozmetických firiem prináša na trh takzvanú slnečnú radu. Jedno čo majú väčšinou spoločné, je prevládajúca žltá farba na obale. Čo sa týka obsahu tam sú už rozdiely. Pokiaľ sa budete rozhodovať, ktorej profesionálnej vlasovej kozmetike dať prednosť, prvým vodítkom by malo byť, že sa predáva výhradne v kaderníckych salónoch.
    Táto slnečná rada by mala obsahovať minimálne tri výrobky – šampón, kondicionér, spray, poprípade vlasové mlieko.
    Tieto prípravky obsahujú UV filtre, zvlhčujúce tauríny a proteíny, ktoré chránia vaše vlasy tak isto ako opaľovací krém pokožku na tele. Pokiaľ ste pri mori, vlasy by ste si mali umývať každý deň a použiť ostatné prípravky.

    Slnečná rada na vlasy

    Čo sa týka úpravy vlasov, mala by byť čo najjednoduchšia. Zo staylingovej rady používajte výrobky, ktoré neobsahujú alkohol, alebo len minimálne množstvo. Hlavne si dajte pozor na gély, pretože väčšina z nich obsahuje veľa alkoholu
    a pomocníka – kulmu, nechajte doma, pretože tá tak isto ako alkohol vysušuje vlasy.
    Takže pokiaľ sa budete baliť k vode, alebo do solárka, nezabudnite aj na prípravky na vlasy. Budú zdravé a lesklé a to bude vašou odmenou.