Preskočiť na obsah

Vlasy, účesy a 9. CHÝB, ktoré možno robíte

    oplachovanie vlasov

    1. CHYBA

    Každý deň si umývate vlasy:

    “Vlasy vyzerajú najlepšie, keď môže prirodzené kožné mazivo pokryť celý vlas až po jeho koniec,” tvrdí Sally Hershberger, vykonná riaditeľka John Frieda-Sheer Blonde. Preto vačšina odborníkov odporúča umývať si vlasy každý druhý až každý tretí deň. Ak potrebujete účes osviežiť, jednoducho si vlasy pri korienkoch postriekajte vodou a nanovo upravte fénom.

    1. CHYBA

    Zakaždým si zopínate vlasy na tom istom mieste:

    keďže vlasy majú tendenciu zachytávať a lámať sa v prameňoch je dobre striedať miesto zopnutia. Jeden deň posunte zopnutie o centimeter, druhý deň znovu o centimeter nižšie,

    hovorí kaderník celebrít Richard Marin. Namáhanie minimalizuje napr. nosenie neviditeľných elastických gumiek do vlasov.

    1. CHYBA

    Češete si mokré vlasy od korienkov až po konce:

    Mokré, krehké vlasy je ľahšie rozčesávať hrebeňom než kefou, ale ich skubanie od korienkov až po konce môže spôsobiť ich pretrhnutie. Najprv ich zjemnite a uhlaďte a potom ich začnite rozčesávať od končekov, po častiach, postupujúc vyššie ku hlave.

    1. CHYBA

    Češete a kefujete si vlasy aby sa leskli:

    Všetko čo potrebujete je niekoľko ťahov na úpravu účesu a roznesenie prirodzeného kožného maziva od korienkov po konce. „Čokoľvek naviac je nežiadúcim trením, ktoré vedie k pretrhnutiu vlasov“, hovorí Amy J. McMichael, M. D., profesorka dermatológie univerzity Wake Forest v Severnej  Karolíne.

    1. CHYBA

    Fénujete si také mokré vlasy, že vám z nich kvapká voda:

    Nielenže sa vám budú vlasy ťažko upravovať, ale aj nesmierne namáhať a poškodzovať horúcim vzduchom. „Fén sa má používať na vlhké, nie na mokré vlasy – a to na 20 minút,“ radí kaderník Peter Coppola. Pred fénovaním si zabaľte vlasy na 5 minút do uteráka a potom ich nechajte voľne na vzduchu ďalších 5 minút.

    1. CHYBA

    Zanedbávate pokožku hlavy:

    Na rast zdravých vlasov  pokožka vašej hlavy potrebuje výživu. „ Masáž pokožky  končekmi prstov stimuluje cirkuláciu krvi. Taktiež sa odporúčajú špeciálne vyživujúce prípravky, ktoré sa vmasírujú do pokožky a ostávajú pôsobiť až do ďalšieho umytia vlasov.

    1. CHYBA

    Používate nesprávnu kefu na vlasy:

    Nesprávna kefa zničí vás účes a navyše zauzlí vlasy. Všeobecne povedané, čím dlhšie sú vaše kadere, tým väčšiu kefu by ste mali používať. Na vytvorenie bohatého účesu sa hodí okrúhla kefa.

    1. CHYBA

    Vyhýbate sa laku na vlasy:

    Lak na vlasy obsahuje polymér, ktorý pomáha uchovávať vlhkosť vlasu a napriek populárnemu predsudku  nie je škodlivý. Je to polymér a nie alkohol, ktorý zostáva na vlasoch, alkohol vyprchá skôr než sa lak dostane k pokožke hlavy. Pokojne ho používajte ak to vyžaduje úprava vášho účesu.

    1. CHYBA

    Lupiny maskujete ale neliečite:  

              „Pokúšať sa zneviditeľniť lupiny zvlhčovacími prípravkami ako sú oleje a pomády je iba dočasným riešením. Lupiny sú vlastne   spôsobené zápalom vlasovej pokožky a nesúvisia s tým, či je suchá alebo nie,“ hovorí Dr. McMichael. Čo pomáha? Šampón so zinkom, seleniom sulfide a kyselinou salicylicovou

    Viete ešte o niečom?