Preskočiť na obsah

Účesové trendy 2015 – 2016, twist, vlny, koža

    V predchádzjúcom článku Farebné účesové trendy Jeseň/zima 2015 – 2016 sme si povedali aké farby vlasov budú v sezóne jeseň 2015 a zima 2016 in.

    Dnes sa pozrieme ako si účes upraviť a aké doplnky do vlasov zvoliť.

     1 Klasický franzúzsky twist s modernou úpravou

    Každý miluje klasický francúzsky twist. Teraz však pridaj twistu novú príchuť tým, že vzhľad bude voľnejší, mladistvejší, viac cool a hneď z vás bude človek z vyššej spoločnosti.

    Sam McKnigh od Chanela prijal tento vzhľad s nadšením a vášňou keď podchytil neupravený dojem jednoduchým použitím spony s logom a hrubou stuhou okolo hlavy. Bol to výrazný francúzsky vzhľad, so všetkou eleganciou a prepracovanosťou ale aj hravosťou. Zapletené časti zdobili účesy Toma Forda, aj keď stále pôsobili strapato a neporiadne, zatiľ čo prehliadka Hermes predstavila modernú verziu jazdeckého drdolu od Guida Palau. Diane von Furstenberg ponúkla o niečo jednoduchší dizajn, ktorý bol skrútený do akoby drdolu na zátylku, zatiaľ čo modely od Victoria Beckham mali zábavný štýl francúzskeho twistu s koncami voľne padajúcimi na stranu. Oscar de la Renta predstavil uhladenejšiu, sofistikovanejšiu krásu bez jediného odstávajúceho vlasu, čo bolo v priamom kontraste s inými návrhármi, ktorí sa snažili o neusporiadaný vzhľad.

    Jesen Zima 2015_2016 trendy moderny francuzky twist
    Jesen Zima 2015_2016 trendy moderny francuzky twist
    Jesen Zima 2015_2016 trendy moderny francuzky twist
    Jesen Zima 2015_2016 trendy moderny francuzky twist

     

    2 Bohémske vlny

    Najkrajšie trendy v účesoch na jarné a letné obdobie boli tiež aj tie najjednoduchšie. Kaderníci pochopili popularitu a vhľad bohémskych vĺn a rozhodli sa, že tento trend nechajú ako je, bez jedinej zmeny.

    Dlhé vlasy, ktoré akoby boli prirodzene vysušené, nosili na mólach dámy so svojou nenútenou dokonalosťou. Silné textúry a ladné pohyby navodzovali dojem, že vlasy boli zapletené ešte vlhké a nechali ich vysušiť na slniečku.

    Mólo Anny Sui bolo plné týchto účesov, zatiaľ čo dámy z dómu Versace vyzerali ako bojovníčky, ako princezné z divokého severu. Videli sme, ako sa prirodzene vlnité vlasy so silnou textúrou presadili na mólach pre jar/leto. Vedeli sme, že ako sponky zo 70-tich rokov sa aj tieto vlny vrátia späť, keďže sa zdá, že rok 2015 oslavuje všetko, čo táto bohémska éra priniesla. Vlny Tory Burch boli volnejšie a dlhšie, zatiaľ čo Rodarte ich mal viac hravé a poskakujúce. Keď príde na značku Ralph Lauren, myslíme na ranné vlasy s malými baby prameňmi pozdĺž vlasovej línie, kde bočné časti zvýraznila kolekcia Jason Wu.Celkom neupravené vlasy sa objavili na móle J. Crew, ale zas nádherné stredové časti a objem v koncoch poznamenal vstup modelov Elie Saab. Od jednoduchých vĺn na ženách od Mugler s bohatými bočnými dielmi až po nádherné stredové časti princezien zo značiek Roberto Cavalli a Calvin Klein je vo vlasoch niečo, čo dokáže zmeniť celkový štýl. Burberry je tiež na tomto zozname, zatiaľ čo Emanuel Ungaro preniesol svojimi mäkkými vlnami a tmvými rúžmi nádych 90-tich rokov do moderného desaťročia. Vlasy od Anthoniho Vaccarella boli štylizované do roztrapatených, cool vĺn. Dokonca aj modelky od Max Mara mali vlasy upravené v rozstrapatených, efektných, falošných boboch.

    Jesen Zima 2015_2016 trendy - bohémske vlny
    Jesen Zima 2015_2016 trendy – bohémske vlny

    3 Koža je nové zlato

    Aby naše účesy vyzerali luxusne a rozhodne štýlovo, zvykli sme použiť zlaté alebo strieborné doplnky. Svet módy bol hlavne o pozlátku a glamour, ktorý aj keď je stále v kurze, bude počas obdobia jeseň/zima 2015 – 2016 vystriedaný veľkým trendom – luxusnou kožou.
    To zahŕňa aj matno-lesklú kombináciu čelenky, ktorá bola videná na prehliadke Proenza Schouler. Túto cestu zvolili aj značky Fendi a Honor, zatiaľ čo ostatní návrhári, ako Derek Lam a Tanya Taylor, sa rozhodli, že vlasy zabalené do kože budú vyzerať úžasne. Vzhľad od Dereka Lam zahŕňa dlhý cop zafixovaný koženou manžetou a paličkou prestčenou priamo skrz. Niektoré návrhy sú už v punkom štýle, zatiaľ čo návrh Tanye Taylor s koženým popruhom použitým na zviazanie vlasov sú skôr zaujímavé. Návrhy od Honor prichádzajú tiež v rôznych farbách, a my sme samozrejme radi, keď vidíme na blod hlavách nejaké červené ozdoby.

    účesové trendy Jeseň/zima 2015 - 2016 - doplnky do vlasov.
    účesové trendy Jeseň/zima 2015 – 2016 – doplnky do vlasov.

    source:latest-hairstyles.com

    V ďalšom pokračovaní sa dozviete čo s copom, či budú in aj rovné vlasy, a kde je tá správna čestička vo vlasoch.