Preskočiť na obsah

Účesy a líčení podle horoskopu.

    účesy podľa horoskopu

    Třpytivé líčení vyhovuje ku příkladu rybám, při volbě účesu se býci nemusejí vyhýbat barvám, …

    KOZOROH

    Slunce ve znamení Kozoroha rádo volí kvalitu, konvenčnost a nenápadnost. Kontrast světlého s tmavým těmto lidem obzvlášť sluší, to je třeba vědět při líčení i při volbě účesu. Ženám mohou vyhovovat i dlouhé vlasy, jednoduché copy a konzervativní drdoly.

    VODNÁŘ

    lidé se Sluncem ve znamení Vodnáře dostali do vínku novátorství. Není pro ně snadné přizpůsobit se většině, vždycky vyžadují něco originálního v účesech i líčení. Dávejte si pozor na chaotickou formu účesu nebo nevkusnou kombinaci ozdob. Vodnářky jsou například Lenka Filipová, Jiřina Jirásková, ale také Věra Chytilová, která je známá svým zvláštním vkusem.

    RYBY

    Slunce ve znamení Ryb vybavuje ženy romantickým založením, které se obyčejně zrcadli i na jejich hlavě. Mohou si dovolit bohatý až spletitý účes, stejně tak jako prosté dlouhé vlasy. Můžete se pokusit i o zajímavé kombinace barev s použitím barevných přechodů. Třpytivé líčení jim maximálně vyhovuje. Příkladem Ryby budiž Jitka Molavcová.

    BARAN

    Lidé se Sluncem ve znamení Berana mívají spíše kostnatý profil tváře a ženy spíše chlapecké rysy obličeje. Málokdy zde proto bývá vhodný bohatý nebo komplikovaný účes. Vzpomeňte si na Lucii Bílou, klére padnou nejlépe nekomplikované účesy, obsahující hranatost. Důležité je nezakrývat u Beranů oči a naopak je ještě zvýraznit vhodným líčením.

    BÝK

    Lidé se Sluncem nebo Ascendentem ve znamení Býka obyčejně nemají problém s bohatou výzdobou svého exteriéru. To znamená, že i účes může být pojatý zdobně až velkoryse. Zkrátka, nemusíte krotit jejich fantazii. Býci se nemusejí vyhýbat barvám – presto však by se měli držet spíše konzervativních tónů. Typická žena – Býk je v tuzemsku např. – Jiřina Bohdalová.

    BLÍŽENCI

    Lidé se Sluncem ve znamení Blíženců bývají dynamičtí, verbálně a sportovně zdatní, proto jim sluší nejlépe lehké a nekomplikované účesy. Neměli by to přehánět ani s líčením, protože jím někdy hrozí, že té nápaditosti bude příliš – tedy víc, než je zdrávo. Typické ženy – Blíženci jsou například Lída Rakušanova nebo Jiřina Siklová.

    RAK

    Lidé se Sluncem ve znamení Raka mívají silný cit pro autentičnost a pravdivost a účes by měl maximálně vyhovovat jejich cítění. Protože znamení Raka souvisí se zakrýváním, tito lidé si rádi zakrývají čelo a obličej. Nejsem si však jistý, zda je to pro ně zrovna nejvhodnější. Raci si dobře rozumějí s oblými a zakulacenými tvary, při volbě účesu byste to měli zohlednit. Také líčení by mělo být co nejvíce přirozené a nenápadné. Viz Libuše Benešová nebo Lucie Filipová.

    LEV

    Slunce ve znamení Lva dává potřebu reprezentativního projevu. Tito lidé bývají nároční, a účesy nenápadné, všední a průměrné se k nim nehodí. Kdo je narozen v prvních deseti dnech znamení Lva, má většinou vlasy zdravé, lesklé a krásné. Chcete-li na někom předvést, co umíte, ať už půjde o účes nebo líčení, vyberte si Lva. Ten se k tomu nejen propůjčí, ale také to ocení. Lví ženy jsou Věra Galatíková nebo známá americká herečka Sandra Bullock.

    PANNA

    Slunce ve znamení Panny zdůrazňuje skromnost o smysl pro detail. Účesy jemné, urovnané, s přesnými střihy vyhovují tomuto znamení, jemná Panna málokdy potřebuje radit ve věcech vkusu. Má vrozenou decentnost, výborně se osvědčuje při kombinování barev. Například vám přesně vám vybere odstíny očních stínů, až ji budete líčit. Pod silným vlivem Panny je zpěvačka-Madonna nebo Jana Petrová-Marcová.

    VÁHY

    Slunce ve znamení Vah dává svým zrozencům spontálnost a přátelskost, proto by i účes měl být vyrovnanou kombinací jednoduchostí a náročnosti. Složité účesy se v tomto případě naprosto nehodí, přednost by jednoznačně měla dostat lehkost. Líčení by mělo být jednoduché a přesto něčím rafinované. K Váhám patří Daniela Kolářová nebo Ilona Csáková.

    ŠKORPIÓN

    Slunce ve znamení Štíra umožňuje využít složitější kreace, zejména pokud se jedná o smyslnější typ ženy, jako je například herečka Demi Moore. Jistě si vzpomínáte, že vypadá sexy, i když žádné vlasy nemá. Toto znamení si rozumí s hranatými tvary, vyžaduje však perfektní provedení. Totéž platí i o líčení.

    Strelec

    Lidé se Sluncem ve znamení Střelce si zpravidla s účesem hlavu nelámou a vesele nosí dvacet let ten samý. Protože to nevadí ani jim, ani jejích okolí, není třeba z toho dělat problém. Usnadněnou situaci mívají lidé narození v prvních deseti dnech znamení. Pokud nekouří, jejich vlasy bývají odolné. Střelcům, stejně jako Beranům a Lvům, je vhodné nechat odkryté čelo a oči. Petra Bůžkova, Petra Černocká nebo Whoopi Goldbergová jsou typickým příkladem.